21 Ocak 2013

Organik Annem :-)

Çok ama çok organik takıntısı olan bi anneye sahibim:)Onu yeme-bunu yeme,onu bunla ye-şunla beraber yeme,şu-şu çok zararlı,kahvaltısız dışarı çıkma kızım,uht'li süt içmeyin kızım,hazır yoğurt yemeyin yavrum,hazır meyve suyu içmeyin vs.vs. 

Ne kadar şikayet etsek de ister istemez yaş ilerledikçe, anneme benzemeye başlıyoruz :) öyle ki pazarda bu zeytinleri görünce "aa evde zeytin yaparım ben bunla" diyerek atladım daha doğrusu atlamışım eve geldiğimde ben bile kendime şaşırıyodum çünkü :) Zeytinin bile en organiğini araştırıp bulmaya çalışan annem sayesinde, hangi zeytin iyi hangisi boyalı-zararlı vs. çok kolay çözebiliyorum ve genelde ev dışındaki kahvaltılarda çok sevmeme rağmen pek zeytin yiyemiyorum sanki hepsi kimyasal kokuyormuş gibi geliyo..

Biz genelde tek güvendiğimiz yer olan Vakıflar Genel müdürlüğünün sattığı  zeytin ve zeytinyağını alıyoruz,güvenme sebebimiz ise Vakıflar'da her daim zeytin bulamıyorsunuz,uzun süreli dayanması için herhangi bir yabancı madde katmıyorlar,bu sebeple hasat zamanı değilse zeytin satmıyorlar (Eminönü ve Taksim'de şubeleri var)
Neyse elimdeki zeytinleri nasıl yapacağımı bilmediğim için google amca'ya danışıp "Çizik Zeytin Yapımında" anlatılanları bir bir uyguladım, biraz zahmetli olsa da sonuçta sağlıklı-organik-sadece biraz acı tadı olan-yeşil zeytinlerim oldu :)





Son hallerini çekmemişim maalesef :(

9 yorum:

  1. organik anne komikmiş..benimde ananem öyle :)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle öyle yaş ilerledikçe ya anneye ya babaya benziyoruz :))
    becerikli hatunun hali başka eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. en güzeli canım biz de evde yapıyoruz maalesef artık çok güvenilir bir gıda kalmadı herşeyde katkı maddesi var. ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Çocuğu olunca insan daha bir titizleniyor eve giren yiyeceklere, işte o zaman ben de anlamaya ve benzemeye başladım anneme :) Hazır zeytinler konusunda benim de içim hiç rahat değil.. En güzelini yapmışsınız :)

    YanıtlaSil
  5. Her ne kadar ergenliğimizde annelere karşı çıksak da yavaş yavaş onlara benziyoruz:) Ben de önceden kilolarca peynir alıp uğraşıp kuran anneme kızarken şimdi memlekete gidip peynir alıp yaptırıyorum,memleketten aldığımız doğal katıksız zeytinyağını tüm yemeklerde kullanıyorum,zeytin de doğal elde kurma dediğiniz gibi hafif acı:) Sucuğumuz bile katkısız kurban etlerinden yaptırdık:) Öyle işte.Annelere benzeyelim iyidir onlar candır:)

    YanıtlaSil
  6. bende zeytinimi kendim yaparım ya da annem yollar aydın'dan.böylesi kesinlikle daha iyi.ellerine sağlık iyi günlerde tüketin canım:)

    YanıtlaSil
  7. Bu devirde yedigimiz herşey katkı maddeli.Yedigimize,içtigimize çok dikkat etmeliyiz.Annelerimizde olmasa napardık bilmem:-)keske son halini de çekseydiniz:-)

    YanıtlaSil
  8. Bu devirde yiyeceklerin hangisi katkı maddesiz ki... En iyisi herşeyıni kendin yapmak.annelerimizde olmasa napardık bilmem:-)

    YanıtlaSil
  9. dimes hazır meyve suyu şiselerin organik zeytin :)) sanırım yavas yavas annenize benziyorsunuz :)) afiyet olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...