20 Kasım 2011

Barselona Turu-2

Barselona turumuza devam ediyoruz:) İkinci gün nispeten hava daha güzeldi en azından yağmur yoktu! Her ne kadar hayalini kurduğum gibi bir hava ile karşılaşamasamda şükrettik :) Barselona hayalimde hep günlük güneşli canlanmıştı kasvetli havayı hiç yakıştıramadım :) İkinci günümüzü Gaudi'nin harikalarından biri olan Park Güell'e ayırmıştık.Gaudi'nin eserlerine-ismine barselona'nın her yerinde rastlamak mümkün.Şehri sanki Gaudi yaratmış gibi..Casa battlo,Casa Mila,hala bitmese de La sagrada Familia..Gaudi bu mekanı aslında sosyete kesimin yaşaması için özel olarak tasarlamış,ancak hem şehirden uzak olması, hem de bu projeyi de tamamlayamadan vefat etmesi,mekanı sosyetenin yaşam alanı olmaktan çıkarıp parka dönüştürmüş..ParkGuell barselona merkeze biraz uzak tepede yer alıyo,şehri kuşbakışı görebiliyosunuz,rengarenk mozaiklerle süslü bank'lar var bel ağrısına iyi geliyomuş diye söylentiler var:) Barselona'da en beğendiğim mekanlardan biri idi..

                                                 Park Guell'den Barselona manzarası







                     Barselona'da bir klasik haline gelmiş olan sokak sanatçılarından biri

                             
                                   Park guell'in simgesi haline gelmiş kertenkele çeşmesi

                        Barselona taksileri sarı siyah ve çoğu Seat'ın Toledo modeli






5 yorum:

  1. Endülüs'e de gittiniz değil mi?
    İspanya en görmek istediğim ülkelerden biri..

    YanıtlaSil
  2. Malesef bu bayram tatil kısa olduğu için sadece barcelona'yı görebildim ama artık daha da merak etmeye başladım diğer bölgeleri de:)

    YanıtlaSil
  3. Malesef bu bayram tatil kısa olduğu için sadece barcelona'yı görebildim ama artık daha da merak etmeye başladım diğer bölgeleri de:)

    YanıtlaSil
  4. resimler şahane gitmeli gezmeli merak ettiğim yerler arasında...

    YanıtlaSil
  5. Bizde Barselonaya gitmiş gibi olduk ne güzel fotolar,teşekkürler paylaşımın için canım...peçete transferi ile kapladığım kutuyu sormuşsun normal karton kutu idi fakat dış yüzeyi beyaz sade yazısız olduğundan güzel oldu,desenli ve yazılı ve koyu renk kutu yüzeylerine transfer yapılmaz....sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...