23 Şubat 2013

Kelebegin Rüyası

Bu filmi fragmanını gördüğüm ilk günden beri dört gözle bekliyordum,bu heyecanla vizyona girdiği ilk gün daha kimse yorum yapmadan görmek istedim :) Bir yandan filmlerle ilgili yorumları okumadan da edemiyorum,sırf bu yüzden bir çok filme vizyonun ilk günü gidiyorum ki büyü bozulmasın:)Efendim zaten dönem filmlerinin hastasıyım üstüne bir de biyografi olunca tam benlik :) Fiction filan hiç bana göre değil..Neyse benim beklentilerim biraz daha fazla olduğu için,gözümde baya baya büyütmüşüm,ufak bir hayal kırıklığı yaşadım.Bu filmin fragmanı bence çok iyi hatta filmden daha iyi diyebilirim :)
 Bu yüzden beklentiniz çok yüksek oluyo.Film bazı yerlerde ağır ilerliyo gibi ama yine de gidip görülmesi gerekenlerden :) 

Kendi kendime en eğlendiğim noktalar Kıvanç Tatlıtuğ'un sahneleriydi çünkü "aha şimdi Kuzey ruhu ortaya çıkıcak"  bi adım sonra "Laaan" diye bağırcak  gibi hissettim:)Şartlı Refleks:)Ama böyle bi sahne olmuyo,oğlumuz gayet efendi,gayet munis bu filmde :)Kim ne derse desin Kıvanç oyunculuğunu baya baya ilerletti,film için 20 kg vermiş,zaten ne kadar zayıf olduğu gözünüze batıyo.Bi an evvel şu Kuzey rolünden kurtulmalı artık :)
Mert Fırat'a zaten diyeceğim yok oldum olası tuttum çocuğu :)Amaa gel gör ki Belçim Bilgin Erdoğan-cık cıık ol-ma-mış diyorum,liseli bi kızı oynasa bile çoğu sahneler de inanılmaz yapmacık geldi bana,bu kız çok iyi filmlerde hep iyi rollerde oynamasına rağmen bi adım ilerleyemedi sanki,tamamen eş kadrosundan yararlanıldığı bariz ortada..Filmde en ilgimi çeken noktalardan biri kostümlerdi,baa-yıl-dım :)

Daha fazla spoiler,ya da konusu hakkında detaylı bilgi vermek istemiyorum,nette bi dolu mevcut zaten,gidin görün sizin de yorumlarınızı alayım,bir de hafızanıza kazınan replikleri yorum olarak alta yazın :) Benim en beğendim ve instagramda paylaştığım replikler de altta :)













9 yorum:

  1. bende severim dönem filmlerini bunada gitmek için sabırsızlanıyorum, fragman harika zaten sırf kostümlere merakımdan gidicem:) hele belçimin pelerini bitirdi beni.

    YanıtlaSil
  2. Ay filmden ziyade kıyafetler ilgimi çekti çok hoşlarrr, eskileri seviyorum yaaa

    YanıtlaSil
  3. Bende beğenmiyorum Belçim Erdoğan'ın oyunculuğunu bir türlü role giremiyor gibi. Dediğin gibi eş kadrosu sağlam :)

    YanıtlaSil
  4. sinema yazıların çok iyi oluyor.devam et..bende beklerim bloguma :)

    YanıtlaSil
  5. bu filme gitmek istiyorum bakalım ne zamana nasip olucak :)

    YanıtlaSil
  6. yalnız bir yanlışınızı düzeltmek isterim, Belçim Bilgin'in oyunculuğuna bir şey demek istemiyorum ama eş kadrosundan tespiti doğru değil. çünkü Yılmaz Erdoğan kendisi açıkladı, filmi yazmaya tam 7 sene önce başlamış, bu rolü Belçim Bilgin'e verdiğinde daha evli değillermiş, hatta Belçim Bilgin'i ilk gördüğünde gidip sen "Şairler"de oynayacak kızsın demiş. O zaman filmin adını şairler koymayı düşünüyormuş. daha sonradan evlenmişler. yani önce rolü almış sonra evlenmiş... iyi oynamış kötü oynamış tartışılır ama torpil iddiası eş kadrosu haksızlık olur. filme gelince benim hayatımda izlediğim en iyi filmlerden birisi.. o kadar ki hala etkisindne çıkamadım.. ben zaten tam da böyle birşey bekliyordum.. evet çok acıklı bir hikaye daha da abartılıp ajite edilip duygu sömürüsü yapılabilirdi.ama yapılmaması çok daha iyi olmuş. sonuçta şairlerin öleceğini bilerek gidiyorsunuz filme, ama ölüm anları daha acıklı olsaydı bence kalitesiz olurdu. o zaman insanlar daha çok beğenirdi belki ama yılmaz erdoğan duygu sömürüsü yapmamış. sadece anlatmak istediğini anlatmış, ölüm üzerinden prim yapmamış... özcan deniz gibi ağlatmaya çalışmamış ya da mahsun gibi mesaj yağmuruna tutmamış. yılmaz erdoğanı türkiyenin en iyi yönetmen ve senaristi yapan da bu bence! kalitesi.. film buram buram kalite kokuyor...bu filmde başrolde şiir var bence... ve bütün replikler adeta birer şiir. hiç öylesine söylenmiş bir söz yok.. Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğuna gelirsek muh-te-şem! kuzey rolünden tamamen çıkıp bambaşka bir insna olmuş.. izlerken asla kuzey aklınıza gelmiyor.. onun o yıllarda yaşamış o şair olduğuna inanıyorsunuz... öyle iyi oynamış ki, içiniz yanıyor... yepyeni bir karakter yaratmış... mimikleri duruşu, saçını yana düzeltişi, tırnaklarını yemesiyle yepyeni bir insan... eğer çok heyecanlanmak, sonunda şaşırmak merak etmek istiyorsanız bu filme gitmeyin... romantik komedi ye gidin... böylece çıkar çıkmaz unutacağınız bir film izlemiş olursunuz ama 10 yıl geçse sözleri aklınızdan çıkmayacak bir film izlemek istiyorsanız bu filme gidin! bu film hiç yemediğiniz bir yemeği yemek, hiç tatmadığınız bir tadı tatmak gibi değil, bu film hep yediniğiniz ve sevdiğiniz bir yemeği sindire sindire yemek gibi... u film içiniz ısıtacak bir film...

    YanıtlaSil
  7. Belçim Bilgin konusunda size katılıyorum. Kesinlikle eş kadrosundan. Kesinlikle yeterli değil. Kıvançla Mert Fırata yazık olmuş. Onun yerine Farah Zeynep Abdullah oynasa çok çok daha iyi olurdu

    YanıtlaSil
  8. Film bana sıkıcı geldi ya :((

    YanıtlaSil
  9. ben sıkılmıştım valla sıkıldıgım için şaşırmıştım ama sıkılmıştım :)
    oyunculuklar harika ama. buna belçim de dahil!
    en çok yılmazı begendim ama.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...